Neruda – Προβολή της νέας ταινίας του Pablo Larraín με τον αγαπημένο Gael Garcia Bernal


Είναι 1948 και ο Ψύχρος Πόλεμος έχει φτάσει στη Χιλή. Ο γερουσιαστής Pablo Neruda κατηγορεί την κυβέρνηση για προδοσία κα αρχίζει φυσικά να διώκεται από την κυβέρνηση.  Ο αστυνομικός  Óscar Peluchonneau αναλαμβάνει να συλλάβει τον ποιητή. Ο Neruda προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα μαζί με τη γυναίκα του Delia del Carril αλλά καταφέρνει μόνο να κρυφτεί. Ο ποιητής βλέπει την όλη κατάσταση ως μια ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό και να γίνει ένα σύμβολο ελευθερίας αλλά και συγγραφικό μύθος. Για καιρό παίζει έναν παιχνίδι με τον αστυνομικό που τον κυνηγά, αφήνοντας συνεχώς στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτόν.

neruda

Ο σκηνοθέτης της  Λέσχης και του ΝΟ, Pablo Larraín επιστρέφει με μια βιογραφία για τον βραβευμένο με Νόμπελ Χιλιανό ποιητή Pablo Neruda. Τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία ερμηνεύει ο Luis Gnecco ενώ στον ρόλο του αστυνομικού βρίσκουμε τον αγαπημένο του σκηνοθέτη και όχι μόνο Gael García Bernal.

Η ταινία Neruda έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ των Καννών. Είναι η υποψηφιότητα της Χιλής για το Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, και ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί.

  • Είδος: Βιογραφική, Δράμα
  • Χώρα: Αργεντινή, Ισπανία, Χιλή
  • Σκηνοθεσία: Pablo Larraín
  • Σενάριο: Guillermo Calderón
  • Ηθοποιοί: Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers,  Luis Gnecco

 

Πηγές: http://cinefreaks.gr/movie/neruda/

Deja un comentario